Ny hjemmeside

Postet av Moelven IL - Friidrett den 28. Mar 2020

Besøk vår nye hjemmeside på www.friidrett.moelvenil.no
Sondre med nye kreative påfunn

Postet av Moelven IL - Friidrett den 26. Mar 2020

Sondre viser at en med fantasi og enkle midler kan trene også i koronatider.


Det er fullt mulig å trene selv om vi alle blir påvirket og satt ut av korona på en eller annen måte. Når treningsstudioer, haller og friidrettsbanene er stengt, må vi tenke alternativer.   

Sondre Matias Rudi viste sist uke hvordan han ved hjelp av enkle midler laget vektstang  av kosteskaftet til mor og handleposene fra  nærbutikken. Så var han i gang med styrketrening på terrassen.

Denne uka sto motstandsløp på programmet, en litt større utfordring, men den var absolutt ikke for stor for Sondre. «Det må jo gå an å lage en «motstands-fallskjerm»  tenkte Sondre.

Han fant en gammel paraply og dukket ned i mors syskrin og kom opp igjen med linjal, nål og tråd, så var det bare å sette i gang.  Jeg fikk det til, men var utrolig spent før den skulle testes forteller Sondre.

Se Sondres testløp her.

Se Sondre trene styrke med varene fra nærbutikken.

 

Med belte fra pulsklokka, nål, tråd, saks og masse kreativitet er det meste mulig.

Motstands fallskjermen klar til testing.  

Sterke prestasjoner i Bærum

Postet av Moelven IL - Friidrett den 9. Mar 2020Med Andreas og Sigrid i spissen ble Ungdomsmesterskapet i Bærum Idrettspark en skikkelig opptur for oss. 

Andreas slo til med gull både på 400m med 51,23 og på 800m med 1,57,32. På 800m er dette en solid forbedring av kretsrekorden for klasse 17 år. 

Sigrid fulgte opp med seier på 400m med ny pers på 57.26 og sølv på 200m på 25,15 som også er solid forbedring av persen. 

Selv om Maren måtte nøye seg med sølv på 60m bak suverene Henriette Jæger er resultatet 7,79 også en meget sterk tid.   

 

Den siste medaljen vår kom på den avsluttende stafetten, 4x200m  hvor laget besto av Sondre, Lavrants, Andreas og Håvard. 

Det var stor spenning før start, for det var ikke mange vekslingstreninger som var gjennomført. Det kunne ingen se underveis, alle løp sterke etapper, vekslingene satt godt og Håvard stormet inn til bronsemedalje på tiden 1,31,98.

 

Håvard og Johanne løp også sterke 200m på henholdsvis 22,93 og 28,30 og Håvard fikk også sterke 51,15 på 400m.

Lavrants ble stående uten resultat i stav etter tre mislykkede forsøk på åpningshøyden. 

 

Se alle resultatene her  

Se flere bilder her

Moelven fornyer avtalen med Moelven IL Friidrett

Postet av Moelven IL - Friidrett den 25. Feb 2020

Sponsoransvarlig Torgeir Berg i Moelven og Dag Kåshagen i Moelven IL Friidrett fortsetter samarbeidet.


Dag Kåshagen har vært ansvarlig for sponsorer til friidrettsgruppa i Moelven IL siden tidlig på 90-tallet, og i alle år har Moelven vært med som en av våre viktigste samarbeidspartnere.

Vi er både stolte og glade for å ha med oss Moelven Industrier på laget vårt, de er hjørnesteinsbedriften ikke bare i Moelv, men i Innlandet og Østlandet.

 

Det skaper tilhørighet og forutsigbarhet for oss i klubben, noe som gjør at vi kan planlegge og gjennomføre viktige rekrutteringstiltak som barneløp i sentrum, KM terrengløp og Tour of Mjøsa/Moelven Trappeløp i Mjøstårnet (Wood hotel)

Dette fører igjen til at vi stadig har tilsig av nye medlemmer og at Moelven IL Friidrett har,  og kommer til å ha, en viktig rolle for barn og unge i Moelv og omegn. 

Sponsoransvarlig  i Moelven Torgeir Berg er glad for at deres bidrag betyr noe for rekruttering og tilvekst av barn og unge til idrettslaget. 

 
Årsmøte er avholdt.

Postet av Moelven IL - Friidrett den 12. Feb 2020

Hele styret i Moelven friidrett fortsetterFriidrettsgruppa er i støtet som aldri før.

Større aktivitet blant våre yngste enn noen gang, medaljer i alle mesterskap på bane for ungdom og senior, gode samarbeidspartnere, økonomisk ble det overskudd og vi har pæeng på bok.  

Så vi kan konkludere med at det meste er «på stell» i Moelven IL Friidrett. Det jobbes også med planer om fast dekke på bana vår, i samarbeid med fotballgruppa som ønsker kunstgress på fotballbana.

Alt dette fører til at vi får kontinuitet i styret også.  Leder Torstein Ingvaldsen, kasserer Vermund Kongssund og styremedlem Svein Amlie tok alle gjenvalg, mens nestleder Dag Kåshagen og sekretær Aina Strøm ikke var på valg. Dermed fortsetter hele styret i en ny periode. Det skal imidlertid en ungdomsrepresentant og ytterligere et styremedlem på plass. 

 

Les årsberetningen for 2019 her.
NM-sølv til Jørgen

Postet av Moelven IL - Friidrett den 2. Feb 2020

Moelven var virkelig med å sette sitt preg NM, med en stor tropp og ikke minst mange svært streke resultater.

Med 48.65 i finalen løp Jørgen inn til sølv på 400m under NM i Bærum Idrettspark.

Tiden er en forbedring med over et sekund fra tidligere bestenotering innendørs som stammet fra da Jørgen fikk sølv i NM i 2013

Carl Emil ble skjøvet ut av pallen på oppløpet, og fikk fjerdeplass på tiden 49.48

Moelven hadde faktisk fire løpere i menn senior på 400m og Håvard var veldig nære å sikre at vi fikk halve finalefeltet fra Moelv, da han løp inn til 50.14 i forsøksheatet, kun fem hundredeler fra finale og en forbedring av persen med ni hundredeler. Rett bak der fulgte Andreas på 50.92 og for første gang under 51 sekunder. 

På samme distanse i dameklassen løp Sigrid på 58.79 en forbedring med nesten to sekunder på innepersen.

Maren perset med fire hundredeler i semifinalen på 60m til 7.68 og kvalifiserte seg til finalen. Her løp hun nesten like fort, det ble sterke 7.69 og sjette plass.  

Lavrants perset også solid på 60m fra 7.52 til 7.40 og Paul-Louis fikk 7.63

I stav fikk Tiril femteplass med resultatet 3.36

Anisa perset på sin 60m til 14.06 og det samme gjorde Skjalg til 9.82 fra forrige pers på 10.24
Det innkalles til årsmøte i friidrettsgruppa, tirsdag 11.februar kl 19.00 på klubbhuset i Idrettsparken

Postet av Moelven IL - Friidrett den 14. Jan 2020


Innkomne forslag må være styret ved Torstein Ingvaldsen (tingvald68@hotmail.com ) i hende senest 28.januar

Frasigelse av verv meddeles valgkomiteen til Stein Amundsen stein.Amundsen@inn.no   som er leder i valgkomiteen snarest.