Avslutning med premieutdeling

Postet av Moelven IL - Friidrett den 13. Des 2018


Friidrettsgruppa hadde sesongavslutning  på Moelv Skole 25.november. 

Som vanlig ble det delt ut fortjente premier, vi koste oss med pizza og sosialt samvær. 

Årets bestemannspremier ble tildelt Maija Boren for jenter 13 til 15 år, for resultatet 3.10m i stav.  Blant guttene i samme alder var det Kristian Kongssund som fikk prisen for sin 1500m på 4.58.69.

I klassen  15-19 år vant Maren i jenteklassen med sin sterke 200m på 25.29, mens Håvard fikk samme utmerkelse blant gutta med sin flotte 400m på 51.75.

Blant seniorene var det Tiril som fikk dameprisen med sitt resultat på 3.40 i stav og Carl Emil fikk premien blant herrene med 21.43 på 200m.

Det var også påskjønnelse til de som har oppnådd over 1000 poeng på Tyrvingtabellen. Disse var det Håvard, Maija, Sigrid og Maren som fikk. 

Sverres pokal ble også delt ut og den gikk i år til Maija for hennes gode resultat i stav, 3.10m   

Vi hadde hele 23 resultater blant de 10 beste i landet i sine øvelser, se lista her

Resultatene våre fra mesterskapene i 2018 ser du her.

Allsidighetsprisen som ble delt ut for første gang i år gikk til Live og Andreas. 


Se flere bilder her 
Tour of Mjøsa

Postet av Moelven IL - Friidrett den 23. Nov 2018

Halve  1.etappe  i Tour of Mjøsa går i idylliske Moskogen.  


Endelig får også løperne sin «tour» og den legges til byene rundt Mjøsa. 

I august 2019 blir det løpefest I Moelv og fire andre Mjøsbyer. 16.-18. august går nemlig startskuddet for nyvinningen Tour of Mjøsa. 

Dette er helt nytt innen løping forteller leder i Moelven IL Friidrett Torstein Ingvaldsen. Vi er godt kjent med Tour de France, Tour de ski og Tour of Norway.

Det er imidlertid på ski og sykkel. Nå får løperne sin egen «tour» og starten blir i Moelv.

Eller egentlig i Brumunddal. For prologen er fredag kveld, som trappeløp i verdens høyeste trehus, Wood Hotel

Så fortsetter sirkuset med første etappe i Moelv lørdag morgen, med start i Idrettsvegen og mål i Idrettsparken. Det er en 5 km hvor første halvdel går på asfalt i Industrivegen, så svinger løypa inn i Moskogen ved Gjenvinningsstasjonen og går på flotte stier helt frem til Frislivegen i andre enden av skogen, så er ned Sjølivegen, Puttenvegen og Strandvegen til Idrettsparken.  Løypa er allerede merket i Strava for de som bruker lastet ned deres app.  Da er det bare å teste løypa å sjekke hvordan en ligger an. Løypa vil bli godt merket så fort snøen er borte til våren.   

Andre etappe foregår i Gjøvik. Det er også en 5 km i idylliske strandpromenaden langs Mjøsa.  Søndagen starter med ny 5 km, denne gang i Hamar og med det mye omtalte stupetårnet som bakgrunn. Antagelig vil deltagerne få mulighet til å teste stupeferdighetene også.  Avsluttingen på Tour of Mjøsa er lagt til Lillehammer, med start ved Strandtorget. Så er det jo slik at en avslutting på en tour gjerne skal være litt spektakulær. Det blir denne også.

De 50 beste i sammendraget startes i jaktstart, og første mann/kvinne til toppen av Lysgårdsbakken er vinnere.


I Tour of Mjøsa kan en velge å stille i et eller flere av løpene, men for å komme på sammenlagtlista må en selvfølgelig stille i alle fire løpene forteller Dag Kåshagen i Hedmark og Oppland Friidrettskretser, som er initiativtagere til nyvinningen.

Vi åpner for påmelding for «full pakke» altså alle fire løpene allerede 10. desember og det vil bli kamp om plassene. De 50 første påmeldte får nemlig en eksotisk opplevelse i tillegg til løpeturene. Overnatting i dobbeltrom i Mjøstårnet hører med, og ikke nok med det, de 200 som er raskest ute med påmelding får gratis tur med Skibladner fra Gjøvik etter målgang der lørdag ettermiddag og seiler inn til den nye Skibladnerbrygga i Brumunddal. Der inviteres de med på fest og moro, det er DalaMart`n i byen. De 50 som er aller raskest ute får en overnatting for to personer, de kan invitere med seg sin kjære eller en konkurrent hvis de heller vil det.  Og altså en plass på Skibladner.

Dette gjør vi som en gimmick, men også for at vi ønsker å vise frem mest mulig av det Mjøstraktene har å by på. Vi skal også samarbeide med Geitmyra Matkultursenter, og planen er å tilby en skoleklasse å få opplæring i hvordan høste, tilberede og servere mat, altså fra jord til bord. Og selvfølgelig med råvarer fra Mjøstraktene. Dette blir da serveringsklart til Tour of Mjøsa.

Så det er bare å sette av helgen 16.-18. august.  

Link til påmelding finner du på https://www.tourofmjosa.com/ 


Leder i Moelven IL Friidrett Torstein Ingvaldsen gleder seg til å arrangere Tour of Mjøsa. Her sammen med Bård Venholen og Dag Kåshagen i Hedmark og Oppland Friidrettskretser. 


Er du rask med påmeldingen blir du fraktet med Skibladner fra Gjøvik til Brumunddal.  


Prologen er i verdens høyeste trehus. Er du ekstra rask med påmeldingen kan du overnatte i Wood Hotel.
3000m og 5000m er flyttet til Sveum

Postet av Moelven IL - Friidrett den 19. Okt 2018

Vi arrangerer 3000m og 5000m tirsdag 23. oktober. 

Dette skulle egentlig arrangeres i Idrettsparken i Moelv, men er flyttet til Sveum.

Påmelding fra 18.00 og start kl 18.30.

Åpent for alle som vil teste  seg. 
Maren satte kretsrekord i Rieti

Postet av Moelven IL - Friidrett den 7. Okt 2018


Maren har avsluttet sesongen med å representere Norge i Rieti i Italia, i et internasjonalt promoteringsstevne foran EM U18 i 2010. Alle land i Europa var invitert til å delta med en gutt og ei jente.  Maren løp 80m for første gang, og det gjorde hun på en utmerket måte. I lørdagens forsøk stormet hun inn til 10.33 og kvalifiserte seg til søndagens B-finale.  Tiden er ny kretsrekord for Hedmark. I finalen ble tiden 10.37 og det førte til en sterk 12.plass totalt og fjerde plass i B-finalen. 
Maren skal representere Norge

Postet av Moelven IL - Friidrett den 28. Sep 2018


Som et PR-arrangement for EM U18 i 2020, som skal arrangeres i italienske Rieti, har det italienske friidrettsforbundet invitert to sprintere i 2003-årgangen fra alle europeiske forbund til en sprintfestival helga 6. og 7. oktober 2018. Distansen som skal løpes er 80 meter, og Norges Friidrettsforbund har tatt ut Maren Bakke Amundsen og Scott Ygård til å representere Norge.

Det var først Henriette Jæger som ble tatt ut, men på grunn av skade, blir det debut med flagget på brystet for Maren. 

Selv om sesongen er over og vi har tilbakelagt noen rolige uker, har jeg holdt treningen i gang sier Maren, så dette blir gøy. 

80m er en veldig sjelden øvelse for oss Nordmenn, og Maren har aldri løpt distansen før. Bestenotering i klassen (J15) har Henriette Jæger med 9.91 satt tidligere i år.  

Maren har løpt 200m i år på sterke 25.29 Kravet til årets EM U18 har vært 25.25 med andre ord mangler Maren kun 4 hundredeler på å ha klart kravet, to år før tiden!  (Forutsatt at kravet blir det samme i 2020)

Så at Maren får muligheten til å gjøre seg kjent i Rieti er kanskje ikke så dumt? Vi ønsker i vertfall lykke til. 
Maija med seier og Live med andreplass

Postet av Moelven IL - Friidrett den 10. Sep 2018


Maija vant stav i j14 under helgens Lerøy-leker i Hamar. Med resultatet 2.90 var det ingen som var i nærheten av henne. 

Live deltok i sin første konkurranse på hekk, og slo like god til med sølv på 60m hekk på tiden 10.49. Hun fikk også en fin fjerde plass på 200m hekk. 

Se også https://www.friidrett.no/k/oppland-og-hedmark/nyheter/leroy-lekene-vant-til-slutt/

Se alle resultatene her 

Se flere bilder her. 
Sigrid med kretsrekord

Postet av Moelven IL - Friidrett den 4. Sep 2018

Sigrid med sterk 400m. 


Sigrid imponerte stort og slo til med 58.02 i sin livs andre 400m i det som så ut som et perfekt løpsopplegg på Stampesletta tirsdag. 

Hun sto distansen helt inn og hun er med dette ny innehaver av kretsrekorden på 400m i J16.  Det er ikke avskrekkende langt frem til kretsrekorden for kvinner senior som er på 57.06 og innehas av ikke ukjente Mari Ann Bentdal! 

Også Maren løp en sterk 400m, men ble straffet hardt på slutten etter en litt tøff åpning. Sluttiden ble 60.56 som er en forbedring på over sekunder fra i fjor. Carl Emil løp sin 400m på 49.15 og Magnus noterte 52.32 begge litt bak årsbeste.

Det var flere Moelv-jenter som hadde dampen oppe på Lillehammer. Live vant 200m i  J13 på 30.09 og fikk følge helt inn av Johanne som perset til 30.66

I J 12 vant Melina Sofie Hansen på 32.12 og Sofie Margrethe Robstad fulgte opp med 33.93


Se resultatene fra Veidekke-stevnet.

Live, Johanne,  Sofie Margrethe og Melina Sofie med flotte 200m.
Lerøy-lekene til helgen

Postet av Moelven IL - Friidrett den 3. Sep 2018

Maija er klar for Lerøy-lekene på Hamar.


Så er det klart for årets høydepunkt for 13 og 14 åringene. Denne gangen arrangeres Lerøy-lekene på Hamar Idrettspark 8.-9. september. 

Lerøy-lekene samler deltagere fra hele åtte kretser på Hamar, som i tillegg til individuell konkurranse også deltar i en kretskamp hvor lagene samler poeng i hver øvelse. 

Vi stiller med seks deltagere, Maija, Johanne, Live, Lars, Kristian og Gabriel. 

Se deltagerliste for Hedmark her.

Link til arrangørens hjemmeside hvor tidsskjema og annen info kommer. https://www.friidrett.no/barn-og-ungdom/leroy-lekene/ostlandet/
To gull og en bronse i JR NM

Postet av Moelven IL - Friidrett den 26. Aug 2018

Bronse til Maren på 200m 


Fordelt på fem utøvere kan vi slå fast at de slo godt fra seg.
Gull til Tiril og Jon Simen, bronse til Maren og finale på Sigrid og Magnus. Det er noe nært det optimale.  


Vi tar det fra starten.  Fredag med forsøk  på 100m. Maren perset i forsøket til 12.43 og kom til semifinalen.  Sigrid fikk 12.71 og ble slått ut med minst mulig margin. 

I semifinalen ble det 12.46 på Maren og denne gang var det hun som var nærmest å gå videre.  

Magnus løp en knallsterk 400m på 51.65 ny pers og ikke minst var han kvalifisert til lørdagens finale.  Han slo dermed mange løpere med sterkere bestetid en seg selv. 


Lørdag startet med forsøk på 200m for Maren og Sigrid. Det var en supertent duo som hadde skjønt at det var mulig å ta seg videre til semifinale hvis alt klaffet. 

Sigrid senket persen med hele syv tiendeler, stormet inn til 25.64 og hadde nest beste tid i forsøkene, dermed soleklart til semi. Maren kontrollerte mer i sitt forsøksheat og fikk tiden 25.94

Så kom de i samme semifinale-heat i et meget tøft selskap.  Allikevel skjønte vi at det var mulig å ta seg helt til finalen, hvis alt klaffet. 

Og det gjorde det til gangs. Tredje og fjerde plass i heatet på våre jenter. Maren med 25.75 og Sigrid med 25.82. Dermed var begge klare for søndagens finale. 

Men lørdagen var på ingen måte over. Tiril hadde nemlig noe stort på gang. Hun slo til med tangering av pers på 3.40 og gull i stav. Se egen sak. 

I tillegg ventet finalen på 400m for U20 Magnus fikk den litt vanskelige bane 1, men gjorde nok et sterkt løp og fikk syvendeplass på 51.97.


Bronse til Maren.

Som eneste klubb uansett klasse, hadde Moelven to fra samme klubb i søndagens finaler på 200m!

I konkurranse med nesten 50 jenter helt opp til 19 år, var våre to på 15 og 16 klare for finalen. 

Maren stormet inn til det som så ut som en fjerdeplass i finalen på 200m.  Så viser det seg at Henriette Jæger ble disket for å ha tråkket innenfor banen sin. 

Maren rykket opp til en fantastisk sterk bronsemedalje på 25.31 i medvind 0.3. Dette er bare 2 små hundredeler bak persen fra Göteborg i sommer hvor medvinden var 1.7.

Dermed kan en trykt si at dette var nok et superløp av Maren etter en lang helg med forsøk, semi og finaleløp. Sigrid fulgte meget godt opp med sjetteplass i finalen på 25.80.

Så var det Jon Simen som fikk æren av å sette punktum for en helg hvor høydepunktene for Moelv sto nærmest i kø. Jon Simen måtte ha to forsøk på 1.90 men tok seg fint inn og gikk over 1.94 i første og 1.97 i andre forsøk. 

Det holdt til gull i høyde i eldste gutte-klasse. 


Se resultatene her 

Se flere bilder her

Jon Simen med gull i høyde. 

Tiril slo til med gull

Postet av Moelven IL - Friidrett den 26. Aug 2018


Tiril  holdt konkurransenervene under kontroll og  vant gull i JR NM på Bislett lørdag.  

3.40 og tangering av persen fra NM forrige helg smakte utrolig godt.

Dette var jammen moro, strålte Tiril i kapp med sola på Bislett.  Og med familien på tribunen, og ikke minst med følge av venninnen Karoline Weea Johansen opp på sølvplass, ble det en fantastisk dag. 

Det ble en veldig spennende stavkonkurranse, hvor Karoline fikk delt sølv på 3.30 mens Tiril gikk over 3.40 i første forsøk og vant sitt første gull i JR NM. 

Resultater: http://www.jrnmfriidrett.no/resultat/

 
JR NM til helgen

Postet av Moelven IL - Friidrett den 23. Aug 2018

Sigrid og Maren er først ut i JR NM.


Magnus, Jon Simen, Tiril, Maren og Sigrid er våre utøvere i JR NM som arrangeres på ærverdige Bislett fredag, lørdag og søndag. 

Det konkurreres i to klasser i JR NM, U20 som er utøvere fra 15 til og med 19 år, og U23 som er utøvere fra 20 til og med 22 år. 

Maren og Sigrid stiller i yngste klasse på de to korteste distansene. Forsøk  100m er  første øvelse kl 12.00 fredag. På lørdag starter forsøk 200m kl 13.15.

Magnus løper 400m i U20 på fredag kl 14.30 og 200m på lørdag kl 13.55.

Tiril håper å flytte persen i stav ytterligere da hun stiller i stav i U23 lørdag 13.25 mens Jon Simen som vanlig er sist ut i høydekonkurransen for U23 søndag kl 13.15.

Vi ønsker lykke til. 


JR NM streames her: http://www.jrnmfriidrett.no/streaming/ 

Startlister og tidsskjema: http://www.jrnmfriidrett.no/
Oppstart treninger høstsesongen!

Postet av Moelven IL - Friidrett den 21. Aug 2018

Nå starter treningene opp igjen etter sommerferien! Vi møtes i stavsvingen i idrettsparken torsdag kl. 18:00.

Hovedtrener for 6-9 år er Pål Jostad, mobil 473 98 006, 

og for 10-13 år Karoline Weea Johansen, mobil 464 24 658


Er du ny på friidretten kan det være lurt å lese det som står under "medlemskap" og "treninger" i fanen over.


Vi trenger flere trenere/hjelpere, så dersom det er noen av foreldrene som kunne tenke seg å bidra litt, er det bare å ta kontakt med trenerne! Du trenger ikke ha noen form for erfaring for å bidra!
NM i Byrkjelo

Postet av Moelven IL - Friidrett den 20. Aug 2018

Årets NM-tropp besto av Tiril, Jon Simen og Carl Emil.  Tiril  var først ut på fredag og hun taklet de vanskelige forholdene godt. 

Hun tok 3.30 i andre forsøk og lista ble flyttet opp til 3.40 som ville være pers med 7 cm. Det gikk i første forsøk og dermed ble det en sterk femteplass, kun 10 cm bak medaljeplass. 

Carl Emil startet lørdagen med 22.40 på 200m i motvind 4.1, i semifinalen ble det 22.05 i minus 0.5 og dermed klar for søndagens finale. Der endte han som nr åtte på tiden 22.11 (-0.9) 

Jon Simen så sterk ut i innledningen av høydekonkurransen og hadde god klaring i første forsøk i alle høyder til og med 1.95 , så ble det dessverre stopp på 2.00m, hvor alle medaljene ble delt ut.  Dermed ble det femteplass på vår mann. 
Østlandsmesterskapet og Norgeslekene arrangeres på Jessheim 11.-12.august

Postet av Moelven IL - Friidrett den 16. Jul 2018


Dette er en ypperlig anledning for å spisse formen for de som skal delta i mesterskapene i august, eller kanskje en god mulighet for å klare et krav for de som mangler litt.

Det er fullt øvelse-program fra 15 år.  Merk også at det er klasser fra 7 år, så her har alle mulighet til å delta.

Påmeldingsfrist er 5.august.  

Se øvelsesutvalget her.
Maren med superløp i Göteborg

Postet av Moelven IL - Friidrett den 2. Jul 2018


Världsungdomsspelen gav et fint løft for flere av utøverne våre. Med 50 til over 70 deltagere i noen øvelser var det ikke noe å si på konkurransen.

Med 25.29 på 200m flyttet Maren den ferske persen sin med over et halvsekund og viste samtidig at f.eks. et EM U 18 krav om to år blir et naturlig mål å jobbe mot.

Årets U18 EM arrangeres i Ungarn og Maren er nå kun fire små hundredeler fra kravet på 25.25, men Norge sender bare 16 og 17 åringer, så Maren må uansett vente i to år.

Men Italia i 2020 bør være en fin gulrot i treningsarbeidet. Også på 100m flyttet Maren persen, her ble det 12.52

Sigrid sprintet også sterkt i  Göteborg. Særlig 100m luktet det svidd av. Persen fra i fjor på 12.98 ble flyttet til 12.78 og det er bare tre små hundredeler fra NM kravet for seniorer.

På 200m ble resultatet 26.54 men her var det motvind 1.3

David stilte både på 1500m og 200m, best gikk det på den korteste distansen hvor det ble ny pers, 25.95

Jon Simen hoppet 1.96 i høyde og ble nr 5 med samme resultat som bronsevinneren.  Jeg har gode hopp innimellom sier Jon Simen, men får det fortsatt ikke helt til når lista kommer på 2.00m

Carl Emil løp 100m på 11.13 og 200m på 21.82. I et tilnærmet prikkfritt arrangement med over 8000 starter er det synd at arrangøren velger å benytte bane 1 på 200m i det beste seniorheatet.

Det var Carl Emil som ble den utvalgte og med motvind i svingen i bane 1, lar 21.81 seg høre.   

Mauritz løp inn til en sterk andreplass på 400m på årsbeste 47.64

 

Se resultatene fra Göteborg her. 

Se flere bilder her
GRATULERER MED INNSATSEN OG TAKK FOR HJELPEN!

Postet av Moelven IL - Friidrett den 25. Jun 2018

- til alle utøvere og foreldre som bidro i helga :-) Håper alle hadde gode opplevelser på Stampesletta.

Det blir nå en pause i fellestreningene framover. Idrettsleker er siste uka i ferien, 13.-16.august. Hvis noen vil fylle uka er det fotballskole i Moelv fredag den 17. Treningene starter opp igjen ved skolestart.

Dersom noen vil møtes for å trene i sommer er det helt topp! Trenger dere utstyr til  å gjøre noen hopp, er det bare å ta kontakt så skal vi få låst opp!
Maren med sterk forbedring av persen på 100m

Postet av Moelven IL - Friidrett den 24. Jun 2018

Maren med sterk 100m


Med 12.84 i forsøket hadde  Maren  tredje beste tid og var motivert for å pynte på persen på 12.79 i finalen.

Ikke bra start var første kommentar ettermålgang i finalen. I en finale som ble veldig jevn, imponerte Maren med sterkt avslutning og knuste persen fra Gjøvik/Totenlekene.

Tiden ble 12.55 og en forbedring på hele 24 hundredeler.    

Live løp også sterkt på 100m. I forsøket ble det 14.22 og i finalen 14.25. Live hoppet også 4.50m i lengde som holdt til en fin femte plass. 


Flere bilder her.
Resultater fra Veidekkelekene.

Magnus vant 400m i Tyrvinglekene

Postet av Moelven IL - Friidrett den 17. Jun 2018Med 52.60  vant Magnus 400m i årets Tyrving-leker.  Han ledet fra start til mål, og slo dermed sin tidligere bestenotering utendørs med et halvsekund. Fra i innendørs i vinter har Magnus pers på 52.03 og den står for fall med litt skarpere konkurranse.

Maren presterte også sterke løp på Nadderud i helgen,  med 25.95 og sjetteplass på 200m i litt for sterk medvind, og 12.85 på 100m som er en forbedring av persen med et drøyt tiendel, i finalen på 100m hvor hun fikk en sterk fjerdeplass.  

Live slo til med 4.59 i sitt første lengdehopp, noe som var forbedring av persen og som holdt til en flott femteplass av 66 deltagere i 13- årsklassen. Jon Simen fikk Moelvens andre pallplassering i helgen da han spratt over 1.95 i høyde, som holdt til andreplass i konkurransen.

 

Se resultatene fra Tyrvinglekene her. 


Oversikt funksjonærer Veidekkelekene

Postet av Moelven IL - Friidrett den 17. Jun 2018


Her er en oversikt over funksjonærer de ulike dagene. Det har vært noen interne bytter, dere vet selv hvem det er. Dersom det er andre endringer nå, må dere ta det direkte med arrangøren.

Funklister søndag 2018.docx

Funklister fredag Vei2018.docx

Funklister lørdag 2018.docx

Funklister torsdag V 2018.docx
Carl Emil med sterkt løp på Bislett Games

Postet av Moelven IL - Friidrett den 8. Jun 2018


Fra bane to smalt Carl Emil til med 21.43 under Bislett Games torsdag. Kun fire hundredeler fra persen, satt i 2014

Dette lover godt for at persen skal ryke snart sier Carl Emil, og allerede søndag i et sterkt felt på Jessheim er neste mulighet.

Mauritz løp årets første 400m og startet med 47.80 og andre plass. Grei start selv om jeg hadde håpet på en litt sterkere tid, sier Mauritz.

Også han får en ny sjanse allerede på søndag, i et meget sterkt heat på Jessheim  søndag.


Les mer her:

https://www.h-a.no/sport/carl-emil-kaashagen-rett-bak-pers

https://www.ringsaker-blad.no/sport/friidrett/moelven-friidrett/kashagen-lop-inn-til-andreplass/s/5-79-148136
Idrettsleker

Postet av Moelven IL - Friidrett den 8. Jun 2018

Idrettsleker

Årets idrettsleker arrangeres 13.-16.august i idrettsparken i Moelv! Påmeldingen er åpen, og vi har plass til mange unger! Meld deg på via linken: https://www.deltager.no/Idrett...
Maren tok NM kravet på Bislett

Postet av Moelven IL - Friidrett den 3. Jun 2018


Med perfekte forhold i friidrettens storstue Bislett løp Maren inn til en sterk tid og seier i Tjalvelekene på 200m fredag.

Tiden ble 25.85 som gir 1050 poeng på Tyrving-tabellen og  hun suser med dette inn på Team NM 2019.

Hun er dermed den sjette utøveren fra Moelv som foreløpig er klar for NM i Hamar 2019. De samme er selvfølgelig også klare for NM i 2018 (Byrkjelo)

Dette er de som har klart NM kravet for seniorer etter 1.januar 2018:  Maren, Tiril, Emilie, Jon Simen, Carl Emil og Mauritz.

Jon Simen vant for øvrig Romeriks-lekene forrige helg i høyde med resultatet 1.95 og ifølge trener Adrian Proteasa var han himmelhøyt over 2.00m i et innlagt ekstrahopp.

I helgens Tjalveleker ble det andreplass med 1.90

Håvard løp 400m i helgen og fikk 52.34 men han topper fortsatt årsstatistikken i G16 på 400m med 51.75 som gir 1030 Tyrvingpoeng. Emilie debuterte på halvmaraton i helgen på Beitostølen og slo til med seier på 1.25.07

Magnus debuterte på 400m hekk og krøp under JR NM kravet med 61.85.

Nære rekorden

Postet av Moelven IL - Friidrett den 30. Mai 2018Det var strålende kveld på Lambertseter i Oslo hvor Lene Retzius satte Norsk rekord i stav tre ganger og tok EM kravet med god margin etter først å hoppe 4.42, så 4.45 og EM kravet i boks,  så endte det til slutt med utrolige 4.50 for Lene.

Jubelscenene og var mange og gratulantene sto i kø, da Lene måtte posere sammen med lagvenninner, foreldre, trener og publikum.

 

Mauritz og Carl Emil var med i kampen om seier og stevnerekord på 300m, men måtte ta til takke med 2.plass til Mauritz på 33.85 og Carl Emil på 3.plass med 33.94. Vinner ble Mike Lubsen på 33.81 som er et fattig hundredel fra rekorden til Linford Christie, som hadde ført til 500 Euro inn på konto.   


Mikael og Gabriel deltok i halvmaraton

Postet av Moelven IL - Friidrett den 21. Mai 2018


Mikael på 12 og Gabriel Nomerstad på 13 år deltok i Tallinn City Trail i pinsen.

Og det gjennomførte de på meget høyt nivå. De vant dobbeltseier i juniorklassen  med henholdsvis 1.49.21 på Gabriel og 1.59.36 på Mikael. Det var totalt fire deltagere fra Norge i dette løpet og to av de representerte altså Moelven IL Friidrett. Dette var et av målene for løpesesongen forteller gutta, som ellers er ivrige skiløpere.

Se resultatene her
NM bronse som smakte godt

Postet av Moelven IL - Friidrett den 21. Mai 2018


Det var en motivert gjeng som forberedte seg til 4x400m i NM stafetter på Nesodden. Målet var pallen, og aller helst et trinn opp fra fjorårets sølvmedaljer.

Det startet med lørdagens 4x100m med Lavrants, Mauritz, Carl Emil og Jevis endte med tiden 43.55 og en syvende plass totalt, altså akkurat utenfor finaleheatet. ( Det er kun seks baner på Nesodden)

Det skal også sies at særlig første veksling var svak, så med optimale vekslinger, ville sluttiden vært en helt annen.

Forventingene var langt større foran søndagens 4x400m. Laget besto av Carl Emil på første, Magnus på andre, Jevis på tredje og Mauritz på siste etappen.

Alle fire løp gode etapper, og sluttiden 3.17.51 var bedre enn vi turte å håpe på.  Det var bare det at Tyrving kom som troll av eske og knep seieren etter et tett oppgjør med forhåndsfavorittene Gular. Begge disse løp meget sterkt og vinnertiden 3.15.04 er nesten fem sekunder bedre enn fjorårets vinnertid.  Det er også den beste vinnertiden siden 2013

Klubb og kretsrekorden til Moelven er for øvrig 3.14.17 satt helt tilbake til 2009 (Alexander Dahlstrøm Winger, Carl Emil Kåshagen, Pål Jostad, Mauritz Kåshagen)

 

Se resultater fra NM stafetter her. 

Se bilder fra mesterskapet her.
NM stafetter i Nesodden.

Postet av Moelven IL - Friidrett den 13. Mai 2018

Fjorårets sølvvinnere på 4x400m. Samuel byttes ut med Jevis ellers er laget intakt.


Vi stiller lag på 4x100m lørdag og 4x400m søndag, begge lagene stiller i menn senior.

Det er påmeldt hele 12 lag på 4x100m og 10 lag på 4x400m noe som betyr at det blir løpt forsøk og finale.

På den korte stafetten stiller vi med Lavrants Kongssund på første etappe, Mauritz Kåshagen på andre etappe, Carl Emil Kåshagen på tredje og Jevis Akvama på siste etappe. Målet i første omgang er å ta oss til finale, og kommer vi dit,  vil det være naturlig å sikte mot en pallplassering. 

På den lengste stafetten løper Magnus Bentdal Ingvaldsen i stedet for Lavrants, og med fjorårets sølvmedalje i minne, bør vi sikte mot øverste trinn på pallen i år. Selvfølgelig skal det klaffe for alle løpere og ikke minst i vekslingene,  men vi må uansett tørre å si at vi løper for gull, sier lagleder Dag Kåshagen.

NM stafetter arrangeres 19.-20.mai i Nesodden og link til arrangørens hjemmeside finner du her
Lerøy-samling i Moelv

Postet av Moelven IL - Friidrett den 3. Mai 2018

Fra fjorårets Lerøy-leker. Torsdag 24.mai inviterer vi til Lerøy-samling i Moelv.

Samlinga er åpen for alle fra 12 til 14 år, og øvelsene vi skal trene i er stav, langhekk, sprint og lengde. Du kan melde deg på i to øvelser.

Påmelding senest 20.mai.

https://www.friidrett.no/k/oppland-og-hedmark/nyheter/leroysamling-i-moelv-24.mai/
Resultater KM terrengløp

Postet av Moelven IL - Friidrett den 1. Mai 2018

Emilie inn til seier i KM Selv om gradestokken viste kun fire plussgrader, var det gode løpsforhold, god stemning og ikke minst flere harde dueller og mange flotte prestasjoner under dagens KM i terrengløp.   

Emilie Fossumstuen Grøterud slo til med en sterk sluttspurt og fikk dagens bestetid blant damene som løp 1600m. Ut på sisterunden av tre, hadde hun en luke på 20m frem til teten, men hun hadde disponert løpet perfekt, og når spurten startet var det Emilie som var sterkest. Ellers fikk vi klasseseire i J11 ved Lille Momrak  Mæhlum, og i J12 ved Helene Bakke, tett fulgt av klubbvenninnene Inger Grini  og Melina Sofie Hanssen.

Lars Kongssund fikk en sterk andreplass i G14, og i G15 ble Andreas Grimerud nummer to og Henrik Jevanord nummer tre. I G16 ble Håvard Bentdal Ingvaldsen nummer tre.

Bjørn Robstad imponerte igjen og var sterkest av alle som løp 3.2 km. Han vant dermed klasse 40-44 år og fikk følge av Jarle Jakobsen på tredjeplass. Frode Korsmo vant 40 til 44 år.

Og blant damene vant Anne Storslett KS og Tone Lise Johannessen vant 40-44 år.

 

Fullstendig resultatliste her

Se bilder fra KM her


Kamp om posisjonene. 

Dobbeltseier og dametriumf i Hamarstafetten

Postet av Moelven IL - Friidrett den 29. Apr 2018

Vinnerlaget, kvinner senior. 


Det ble seier til vårt damelag i Hamarstafetten. Laget besto av en god blanding av juniorer og kvinner senior. Moelven og  Ren-Eng skiftet på å ligge i teten, men vi dro det i land til slutt.

På vinnerlaget løp Sara Nerstad, Marie Liv Kyllingstad, Emilie Fossumstuen Grøterud, Anne Storslett, Nardos Teweld, Ida Gjermunshaug Pedersen og Sigrid Kongssund Amlie.

Vi stilte to lag i menn senior, og vi måtte finne oss i at Ren-Eng slo oss med alle sine tre lag.  På førstelaget løp Håvard Bentdal Ingvaldsen, Lavrants Kongssund, Andreas Grimerud, Magnus Bentdal Ingvaldsen, David Handeland, Simen Tiller og Mauritz Kåshagen.   En god blanding av unge fremadstormende, etablerte løpere og med kombinertløper Simen Tiller  på lengste etappen.

På vårt andre seniorlag løp Lavrants Fossen, Dag Kåshagen, Geir Andre Holum Jakobsen, Morten Grimerud, Svein Amlie, Bjørn Robstad og Arnulf Sunde.

10-14 årslagene  slo til med dobbeltseier på Domkirkeodden etter meget sterk løping.  Det lover veldig godt for planene om å stille juniorlag i neste års Holmekollstafett.

Da trengs i tilfelle 15 gutter og 15 jenter, født fra 1997 til 2004,  hvis vi skal stille i begge klasser.

 Se flere bilder fra Domkirkeodden her.

Vi stiller med hele fem lag i Hamarstafetten

Postet av Moelven IL - Friidrett den 25. Apr 2018

Morten og Bjørn med perfekt veksling i 2016 


To lag i klasse 10-14 år, et lag i kvinner senior og to lag i menn senior.

Det gjør oss til den klubben sammen med Ren-Eng som stiller flest lag på Domkirkeodden. 

Starten for de yngste klassene er kl 15.00 og seniorene starter kl 15.30.

Se lagoppstillingene her:
10-14 år lag 1
10-14 år lag 2
kvinner senior
menn senior lag 1
menn senior lag 2

Se påmeldte lag her

Se løypekart her

Emilie stiller i NM terrengløp

Postet av Moelven IL - Friidrett den 5. Apr 2018


NM terrengløp, kort løype ( 2 km) arrangeres på Osterøy utenfor Bergen i helgen. Individuelle løp lørdag og stafett på søndag.

Emilie stiller i klasse kvinner senior, sammen med 22 andre løpere. Det er mange sterke løpere i feltet, og jeg gleder meg til å konkurrere igjen sier Emile, som har hatt konkurransefri i viner.

En plass på øverste halvdel av resultatlista er målet.  Vi ønsker lykke til. 
Tid for stafetter

Postet av Moelven IL - Friidrett den 4. Apr 2018

Vi satser på å stille lag i et par av stafettene i vår, Hamarstafetten og Veldrestafetten. Se vedlagte dokument og meld fra hvis du vil være med.

Merk at vi kjører uttaksløp 15.april. Det skal gi oss pekepinn om hvordan vi fordeler etapper, og det blir brukt som direkte uttak hvis det er kamp om plassene og det er sosialt, moro og god trening :-)

Alle er velkommen til å bli med i uttaksløpet, start kl 14.00 i krysset Skolevegen-Strandvegen. 
Torstein vil til Steinkjer

Postet av Moelven IL - Friidrett den 1. Apr 2018


Torstein Ingvaldsen foreslår å legge treningsleiren til Steinkjer. 


Hedmark Friidrettskrets har invitert til møte med klubbene i kretsen 17.april.  Blant sakene som skal behandles er treningsleir 2019.

Jeg kommer til å foreslå at vi legger treningsleiren 2019 til Steinkjer sier  leder i Moelven IL Friidrett, Torstein  Ingvaldsen og forlanger å bli tatt på alvor.

Vi har fått tilbud om  trene i den flotte hallen hver dag i 10 dager, for  kun kr 500,- pr person. Pris på Grand Hotell er kr 2000,- i tremannsrom, og til slutt vil det koste 200,. pr person tur/retur med buss.

Totalt kr 2.700,- for 10 dager, altså sparer vi tusenvis av kroner. Det er topp treningsforhold og stabilt vær i den flotte innendørshallen i Steinkjer. Da kan vi også avslutte diskusjonen om hvor det er best vær.

Et annet viktig poeng er selvfølgelig at dette er veldig miljøvennlig, i stedet for å sette 50 personer på et fly til Tenerife eller Portugal.

Jeg har snakket med flere av lederne i de andre klubbene og vet at jeg får bred støtte for dette forslaget sier Torstein.

Ingvaldsen avslutter med å si at hvis vi legger leiren til Steinkjer, så kan vi også gjøre avtale med lokale skoler slik at vi kan delta i skoleundervisning på dagtid og trene på ettermiddagen, på den måten slipper de som går på skole å få fravær for å delta på treningsleir.  Alle tjener på dette, og jeg har lyst til å se den som kan argumentere mot dette.  

Tror du at du blir en populær mann blant de aktive hvis dette forslaget går igjennom Ingvaldsen?  Ja, det tror jeg. De aktive er som oss, opptatt av pris, miljøvern og at de kan trene under svært gode forhold, hver dag. Og selvfølgelig vil de sette pris på at de kan kombinere leiren med skolegang. 
KM terrengløp 1.mai

Postet av Moelven IL - Friidrett den 28. Mar 2018


Det er igjen klart for KM terrengløp for Hedmark og Oppland i Moelv. Som i fjor blir arrangementet på golfbanen.

Det er KM for alle fra 11 år, mens vi arrangerer terrengløp for 6 til og med 10 år.  

NB! Løpet er åpent for alle, men for å delta i KM må man representere en friidrettsklubb.

Se invitasjonen her

Link til påmelding her

Startlister til KM terrengløp

Løypekart

Imponerende 600-metere

Postet av Moelven IL - Friidrett den 17. Mar 2018

Starten går for Håvard og Magnus.

 

Bamselekene blir arrangert for 22.gang og sjelden har vi dominert så mye på denne distansen som under årets arrangement.

Først satte Andreas en sterk pers på 600m i G 15, han ledet an i spurten, men det ble målfoto, hvor Andreas til slutt ble dømt ett fattig tusendel bak seier.  Men hva gjør det, når en setter pers med fem sekunder og suser inn til (delt) årsbeste i klassen sin. I klassen G 16 var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne. David åpnet tøft,  og lå på annen plass ved passering 400m, så sa han takk for følge og spurtet inn til en klar seier på tiden 1.39.71 I klassen G18/19 var det Magnus som åpnet hardt, lå som nummer to i feltet hele veien,  etter åpning helt etter planen på 26 og  55 sekunder på 200 og 400m.

Sluttiden ble så sterk som 1.26.89 og det ble en klar seier i klassa, foran broder Håvard som hadde meldt seg opp fra G16, og fikk tiden 1.28.42 som er kun et par tiendeler bak persen.

Med andre ord en knallsterk Bamse-dag på 600m for Moelv-gutta.  Det er bare å blinke seg ut noen vårstafetter i terminlista, samt NM stafetter, for nå kan Moelven være med å kjempe i toppen i stafettsammenheng. 


Andreas med delt seier. 

Magnus med sterk 600m.
Lavrants og Jon Simen med UM gull

Postet av Moelven IL - Friidrett den 12. Mar 2018

David med sterk debut i UM. 


Lavrants tangerte persen på 4.00m i stav og Jon Simen ble Ungdomsmester med 1.95 i høyde. Begge var dessverre ensomme svaler i sine øvelser.

Allerede under første dag i Steinkjer, slo Magnus til med en sterk 400m.  Han vant heatet sitt med en pers på over et sekund og endte på 52.03 og femteplass totalt.

Lavrants deltok også på 60m og fikk der 7.59 og har stabilisert seg midt på 7-tallet.

 Håvard hadde ambisjoner om medalje på sin spesialøvelse 800m, men Håvard kom aldri skikkelig inn i dette løpet, og havnet på etterskudd fra start. Allikevel ble det en så sterk tid som 2.05.65 og med femteplass kun et halvsekund bak bronsen.

Lavrants og Magnus hadde også et oppgjør på 200m,  hvor Magnus trakk det lengste strået denne gang, med ny pers på 24.03 og Lavrants fikk 24.23

Så var det tid for debutanten vår David, etter noe uker med trening så var det klart for konkurransedebut i UM. David løp uredd og aktivt fra start, og hang godt med i hovedfeltet.

Sluttiden ble 4.43.70 og det holdt til en 10.plass.

 

Se resultatene her.     

Se flere bilder her
Friidrett for barn

Postet av Moelven IL - Friidrett den 6. Mar 2018


Fredag 6. og lørdag 7. april arrangerer vi Friidrett for barn-kurs i Moelv.  

Vi oppfordrer aktive, foreldre og alle som har lyst til å bli bedre kjent med friidrett til å melde seg på. Send påmelding til dag.kashagen@friidrett.no senest 3.april.

Les invitasjonen til kurset her.

Her finner du info om innholdet i trenerkursene: https://www.friidrett.no/kompetanse/trener/
Det er avholdt årsmøte

Postet av Moelven IL - Friidrett den 27. Feb 2018

Torstein fortsetter som leder, og takker Torunn og Arnulf for innsatsen, mens Stine ønskes velkommen i det nye styret. Svein Amlie var ikke til stede. 

Årsmøte gikk som vanlig nærmest på skinner. Årsberting ble gjennomgått, regnskap og budsjett  er godkjent. Ingen forslag hadde kommet styret i hende, og det ble foretatt valg.

Torstein fortsetter som leder, og har med seg Dag som nestleder og sportslig leder, Vermund fortsetter som kasserer og Gaute fortsetter som sekretær.

Nye i styret er Stine Enger Strand og Svein Amlie.

Ut av styret går Arnulf Sunde og Torunn Storsveen. 

Treningstilbud for 10-14 år

Postet av Moelven IL - Friidrett den 4. Feb 2018


Vi starter opp med allsidig friidrettstrening i Limtrehallen torsdager fra kl 17.30-19.00

Trener er Karoline Weea Johansen, tidligere Moelven-utøver med flere medaljer og gode plasseringer, særlig i stav, diskos og mangekamp.

Treninga er åpen for alle medlemmer i alderen 10 til 14 år,  og vi starter med første trening torsdag 8. februar.

Det blir en prøveperiode, og hvis interessen er god så blir dette et permanent tilbud.

 

Se linken for innmelding
Carl Emil med sølv på 200m

Postet av Moelven IL - Friidrett den 4. Feb 2018

Carl Emil med gullvinner Mathias Hove Johansen og bronsevinner Håkon Morken.        


Carl Emil vant forsøksheatet lørdag på sterke 21.60 og fikk bane fem og nest beste posisjon i søndagens finale.  Han trøblet litt ut av blokka i finalen, men jeg var sjanseløs på seier uansett, sa Carl Emil etter løpet.  Det ble  21.63 i finalen, det holdt til sølv på distansen og uttak til Nordisk landskamp i Sverige neste helg. Jon Simen tangerte persen på 2.00m i høyde, det holdt til 4.plass. Samme plassering fikk Tiril i stav  på resultatet 3.10  Siv hoppet 2.35 i lengde uten tilløp,  og Jevis løp 60m på 7.23

Vi stilte med fire NM debutanter i NM i Sandvika Idrettspark og alle presterte meget bra i debuten. Maren løp 60m 7.19 og 200m på 25.96 mens Sigrid fikk 8.28 og 26.40, begge deler er personlige rekorder. Perser ble det også på Håvar og Magnus på 800m, som fikk henholdsvis 2.03.46 og 2.07.20
NM innendørs Bærum Idrettspark

Postet av Moelven IL - Friidrett den 27. Jan 2018


Vi stiller med ni utøvere i NM i Bærum Idrettspark neste helg.  Det er hele fire NM debutanter i troppen. Håvard og Magnus løper 800m, mens Sigrid og Maren skal løpe 60m og 200m.

For øvrig stiller Jon Simen i høyde og høyde uten tilløp.  Får Jon Simen ut litt av potensialet sitt, er han med i medaljekampen.  Carl Emil stiller på 200m og er også kapabel til å kjempe om medalje.

Jevis løper 60m og 200m, Siv deltar i lengde uten tilløp og Tiril hopper stav.  

Det er påmeldt omtrent 400 deltagere, deriblant Karsten Warholm, Filip, Henrik og Jakop Ingebrigtsen, Amalie Iuel og stort sett resten av Norges-eliten.

Mesterskapet blir streamet på 100% sport, og link blir lagt på friidrett.no 

Se hjemmesiden til arrangøren for deltagerlister og tidsskjema. 
Superløp av Håvard

Postet av Moelven IL - Friidrett den 21. Jan 2018

Håvard med solid 400m i Bærum.


Håvard og Carl Emil slo til med hvert sitt kanonløp i Bærum lørdag.  

Mange av utøverne våre deltok i stevner i helgen, og selv om vi er inne i tunge treningsperioder, så lover det bra foran NM, UM og Bamselekene senere  i vinter.

Med tida 52.18 på 400m satte Håvard pers med over et sekund i Bassen Sprint i Bærum Idrettspark.

Tida er den tredje beste innendørstida i 16 årsklassa de siste syv sesongene. ( så lenge innendørsstatistikken er oppdatert)

NM kravet innendørs (53.00) og kravet til JR NM ( 52.80)  er også unnagjort i første forsøk i det nye året. Magnus ble dessverre disket for å ha tråkket på streken i sin 400m.

På 60m løp Jevis på 7.26  i C-finalen, Mauritz fikk 7.15 i forsøket og Carl Emil løp på 7.18 i B-finalen.

På 200m slo Carl Emil til med seier på den sterke tida 21.69 noe som er Carl Emils 51. løp på 200m under 22 sekunder, og resultatet fører han til topps på årets innendørsstatistikk i forkant av NM.   

I Stangehallen var det KM og Indoor Games. Lavrants  løp en sterk 200m på 24.37 som holdt til 2. plass i KM og solid personlig rekord.  På 60m ble det 7.74  Skjalg løp på 11.77 og 40.09 på henholdsvis 60m og 200m.  Maren vant 60m på 8.16 og ble nummer to på 200m med 26.17. Sigrid fikk bronse på 60m med 8.30 og sølv på 200m med 26.79

I et høydestevne i Bærum fredag kveld hoppet Jon Simen nok en gang 1.95 og bekrefter at formen er intakt etter treningsleiren.  

Resultater fra  Stangehallen her

Fra Bærum her
Moelv-utøvere i aksjon i helgen

Postet av Moelven IL - Friidrett den 19. Jan 2018


Det blir en spennende helg med friidrett i Bærum og Stange.  Jon Simen er først ut, i et rent hoppstevne i Bærum Idrettspark fredag kveld. Det er lov å håpe at Jon Simen kan pynte på persen sin på 2.00m allerede i årets første stevne. Han viste meget gode takter under treningsleiren på Tenerife først i januar. På lørdag fortsetter det i Bærum med sprintøvelser i Bassen Sprint. Mauritz, Carl Emil og Jevis løper 60m og 200m. Størst forventninger stilles til Carl Emil som viste meget gode takter under nevnte treningsleir.  21.48 er bestetid på 200m innendørs fra 2015. På 400m blir det nok en gang brødreduell mellom Håvard og Magnus. Begge jakter senior NM krav inne på 53.00 eller JR NM kravet på 52.80.

I stangehallen er det KM og Indoor Games.  Lavrants har allerede årsdebutert med nye pers på 60m med 7.67 og rett bak pers i stav. Han viser sterk form og håper også på pers på 200m. Sigrid og Maren jakter nye streke tider på 60m og 200m.  Før jul satte Maren kretsrekord i jenter 14 på 60m med 8.07 og Sigrid løp på 8.28 Kan de nærme seg 7-tallet allerede i første forsøk i 2018? Live løper samme distanser, og har perset i år med fine 4.49 i lengde. Andreas løper 800m og vil nok forbedre 2.14.66 fra i fjor. Skjalg stiller på 60m, 200m og 600m
Det innkalles til årsmøte i friidrettsgruppa, tirsdag 27.februar kl 19.00 på klubbhuset i Idrettsparken

Postet av Moelven IL - Friidrett den 16. Jan 2018Innkomne forslag må være styret ved Torstein Ingvaldsen (tingvald68@hotmail.com ) i hende senest 20.februar.

Frasigelse av verv meddeles valgkomiteen til Kjersti Stubberud  kje_bre@yahoo.no  som er leder i valgkomiteen.
Live med ny pers

Postet av Moelven IL - Friidrett den 10. Jan 2018


Indoor Games i Bærum Idrettspark innledet friidrettssesongen 2018 lørdag 6.januar.

Live Bakke Amundsen slo til med ny pers i lengde, med det flotte resultatet 4.49 i jenter 13 år, som også holdt til en fin andre plass i øvelsen.

Live ble nummer syv på 60m.

20.januar er det klart for KM og Indoor Games (3) i Stangehallen.