To gull og en bronse i JR NM

Postet av Moelven IL - Friidrett den 26. Aug 2018

Bronse til Maren på 200m

Fordelt på fem utøvere kan vi slå fast at de slo godt fra seg.
Gull til Tiril og Jon Simen, bronse til Maren og finale på Sigrid og Magnus. Det er noe nært det optimale.

Vi tar det fra starten.  Fredag med forsøk  på 100m. Maren perset i forsøket til 12.43 og kom til semifinalen.  Sigrid fikk 12.71 og ble slått ut med minst mulig margin.

I semifinalen ble det 12.46 på Maren og denne gang var det hun som var nærmest å gå videre.

Magnus løp en knallsterk 400m på 51.65 ny pers og ikke minst var han kvalifisert til lørdagens finale.  Han slo dermed mange løpere med sterkere bestetid en seg selv.

Lørdag startet med forsøk på 200m for Maren og Sigrid. Det var en supertent duo som hadde skjønt at det var mulig å ta seg videre til semifinale hvis alt klaffet.

Sigrid senket persen med hele syv tiendeler, stormet inn til 25.64 og hadde nest beste tid i forsøkene, dermed soleklart til semi. Maren kontrollerte mer i sitt forsøksheat og fikk tiden 25.94

Så kom de i samme semifinale-heat i et meget tøft selskap.  Allikevel skjønte vi at det var mulig å ta seg helt til finalen, hvis alt klaffet.

Og det gjorde det til gangs. Tredje og fjerde plass i heatet på våre jenter. Maren med 25.75 og Sigrid med 25.82. Dermed var begge klare for søndagens finale.

Men lørdagen var på ingen måte over. Tiril hadde nemlig noe stort på gang. Hun slo til med tangering av pers på 3.40 og gull i stav. Se egen sak.

I tillegg ventet finalen på 400m for U20 Magnus fikk den litt vanskelige bane 1, men gjorde nok et sterkt løp og fikk syvendeplass på 51.97.

Bronse til Maren.

Som eneste klubb uansett klasse, hadde Moelven to fra samme klubb i søndagens finaler på 200m!

I konkurranse med nesten 50 jenter helt opp til 19 år, var våre to på 15 og 16 klare for finalen.

Maren stormet inn til det som så ut som en fjerdeplass i finalen på 200m.  Så viser det seg at Henriette Jæger ble disket for å ha tråkket innenfor banen sin.

Maren rykket opp til en fantastisk sterk bronsemedalje på 25.31 i medvind 0.3. Dette er bare 2 små hundredeler bak persen fra Göteborg i sommer hvor medvinden var 1.7.

Dermed kan en trykt si at dette var nok et superløp av Maren etter en lang helg med forsøk, semi og finaleløp. Sigrid fulgte meget godt opp med sjetteplass i finalen på 25.80.

Så var det Jon Simen som fikk æren av å sette punktum for en helg hvor høydepunktene for Moelv sto nærmest i kø. Jon Simen måtte ha to forsøk på 1.90 men tok seg fint inn og gikk over 1.94 i første og 1.97 i andre forsøk.

Det holdt til gull i høyde i eldste gutte-klasse.